Lubelskie restauracje przygotowały menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które na co dzień nie są dostępne.
- W Lublinie udział w Restaurant Week bierze 19 restauracji. Jest to wspaniała okazja, żeby odbyć taką lokalną turystykę gastronomiczną i w tej atrakcyjnej cenie skosztować tego, co dana restauracja ma do zaoferowania. Będą grzyby, warzywa, które kojarzą nam się z jesienią. Na pewno będzie dynia. Doskonała selekcja mięs, owoców morza. Więc naprawdę jest z czego wybierać. Ta nasza lubelska scena gastronomiczna jest bardzo różnorodna. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie - mówi Magda Rudnicka, koordynatorka Restaurant Week.
Za taką trzydaniową kolację zapłacimy 69 złotych. Restaurant Week potrwa do 17 listopada. Aby wziąć udział w festiwalu należy poprzez stronę organizatora zarezerwować termin na wizytę w restauracji. Szczegóły znajdziecie na restaurantclub.pl.
Zobacz także naszą galerię zdjęć: Park Rury w Lublinie w jesiennej odsłonie! Zobacz koniecznie jak teraz wygląda. Zdjęcia z ziemi i nieba