I dobrze zasmakuje, bo w tym roku do gry wchodzą restauracje serwujące potrawy z różnych stron świata. Od 22 marca do 30 kwietnia będzie można kosztować dań prosto z Indii, polskich, międzynarodowych, sushi, kaczki i czegoś wege.
W Lublinie Restaurant Week poda do stołu po raz siódmy. Gdzie?
- Kogo Sushi
- Trzy Romanse – Hotel Wieniawski
- Central Park Family Restaurant
- Frizzante
- Małe Indie
- Mercure
- Niepospolita
- Nieznana by IBB Grand Hotel
- Perłowa Pijalnia Piwa
- Sweet & Spicy
- The Olive
- Vinna
- Zielony Talerzyk
Podczas Restaurant Weeku każda z restauracji będzie gotowa zaserwować specjalnie skomponowane na ten czas menu. Choć każda knajpa inspiruje się inną kuchnią, jest coś, co je połączy: wszystkie zaserwują 3-daniowy posiłek w cenie 69 zł. Będzie się na niego składała przystawka, danie główne i deser. Jak podkreślają organizatorzy i organizatorki, to okazja zarówno dla osób związanych z gastronomią, bo nie mają pustych stolików, jak i dla miłośników i miłośniczek podróży kulinarnych, bo normalnie za takie jedzenie zapłaciłyby dużo więcej.
Żeby wziąć udział w festiwalu, trzeba zarezerwować termin w wybranej restauracji na stronie restaurantclub.pl