Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone — możliwości jest właściwie nieskończona liczba. W ten weekend (16-17.12) najecie się ich wszystkich do woli na Targach Lublin, bo właśnie wtedy odbywa się wyjątkowy festiwal!
- Będziecie mieli okazję spróbować pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich. Będzie w czym wybierać! – zapowiadają organizatorzy.
Najeść się dowolnie będzie można w poniższych godzinach:
- Sobota – 8.00-20.00
- Niedziela – 12-18.00.
Zobacz także: Ciepła zupa dla każdego! Ruszyła kolejna edycja Food Not Bombs Lublin