Sklep ma powierzchnię około 1,4 tys. mkw i został zaprojektowany z myślą o maksymalnym komforcie. Oferuje jasną i funkcjonalną przestrzeń o innowacyjnej architekturze, w której można nie tylko delektować się naturalnym sokiem pomarańczowym, świeżo wyciskanym, ale także pieczonym kurczakiem i żeberkami na wynos, pieczywem czy ciastem – donosi portal esmmagazine.com.
Zadbano również o kwestie związane z ochroną środowiska, w tym oświetlenia LED, czy stacje do ładowania samochodów elektrycznych. Zainstalowano także innowacyjne ekrany, które eliminują do 85% pierwiastków zanieczyszczających w atmosferze, które przyczyniają się do efektu cieplarnianego. Redukcja ta jest równoważna działaniu około 1 drzewa/m2 w ciągu 5 lat.
W okolicy powstało nowe rondo i tereny zielone.
Sklep znajduje się przy FCT Nova/Campus da Caparica, w Monte da Caparica, jest otwarty codziennie od 8:00 do 21:30 i oferuje swoim klientom około 120 miejsc parkingowych.
W ten sposób firma chce wesprzeć Refood de Almada w projekcie Realimenta, którego celem jest pomoc w ograniczeniu marnowania żywności, we współpracy z podmiotami lokalnymi i krajowymi.
Polecany artykuł: