Organizatorzy w tym roku stawiają na zapach. Hasło przewodnie to "FoodSmellsGood". - Na pierwszym planie staje zmysł węchu - mówi i zachęca Magdalena Rudnicka, organizatorka Restaurant Week w Lublinie.
Czego się spodziewać? - Słodkich nut wanilii, aromatycznego comfort food, który przywodzi nam smaki dzieciństwa, zapachu mięty czy delikatnej woni pieczonej ryby - wymienia Rudnicka. - Każdy smak ma swoją opowieść i my taką opowieść proponujemy - dodaje.
Zapach aż kusi, żeby go spróbować. W Lublinie posmakować możemy dań kuchni japońskiej, indyjskiej, meksykańskiej, żydowskiej, amerykańskiej, włoskiej, francuskiej i oczywiście polskiej.
W okazyjnej cenie dostać można przystawkę, danie główne i deser. - Wszystko spoza karty - mówi Rudnicka. Aby wziąć udział w akcji trzeba wybrać lokal i datę wizyty, podać liczbę osób oraz oczywiście konkretny zestaw.
Koniecznie przez stronę restaurantweek.pl
Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Jesienna odsłona festiwalu potrwa do 12 listopada.
Lista lokali z Lublina:
Mercure
Atrium
AGIT Hotel Congress & SPA
Browar Grodzki
Central Park Family Restaurant
Frizzante
Kago Sushi by Alon
Locomotiva
Małe Indie
NIEZNANA. by IBB Grand Hotel Lublin
NOTO Sushi
Perłowa Pijalnia Piwa
Staropolska
Sueño
Sweet & Spicy Restauracja Indyjska
The Olive - Hotel Ilan
Za kulisami
Zielony Talerzyk
To jedna z najstarszych części Lublina! Te stare zdjęcia robią ogromne wrażenie. Zobacz!
Polecany artykuł: