- W Lublinie w tej edycji jest aż 20 najlepszych restauracji, więc jest to świetny wynik – mówi Magda Rudnicka, koordynatorka festiwalu. - Kuchnie są bardzo zróżnicowane, więc będzie z czego wybierać i czas też jest odpowiedni, żeby wybrać się tak naprawdę do każdego miejsca. 6 tygodni wystarczy, żeby pójść wszędzie. Jest to też świetna okazja do tego, żeby celebrować spotkania przedświąteczne w restauracjach.
Uczestnikom imprezy towarzyszyć może Daniospis, czyli narzędzie dzięki któremu mogą wybrać te konkretne potrawy i miejsca w których są serwowane. Ułatwić ma to także aplikacja, którą można ściągnąć na telefon. Pełną listę lubelskich restauracji, które biorą udział w Restaurant Weeku znajdziecie tutaj.
Zobacz także naszą galerię zdjęć: Tak wygląda Lublin nocą! Zdjęcia z wieczornego spaceru po centrum miasta