Kulinarne święto powraca do Lublina. Trwają rezerwacje do Restaurant Week

i

Autor: zdjęcie ilustracyjne pixabay/zoli2003 Kulinarne święto powraca do Lublina. Trwają rezerwacje do Restaurant Week

Festiwal

Kulinarne święto powraca do Lublina. Trwają rezerwacje do Restaurant Week

Tym razem wydarzenie pod nazwą #FoodNewsGoodNews chce zachęcić do odkrywania nowych potraw i smaków przez kulinarne newsy i trendy, które są obecne w gastronomicznym świecie. Na gości czekają trzy daniowe menu z cocktailem w festiwalowej cenie.

- W Lublinie w tej edycji jest aż 20 najlepszych restauracji, więc jest to świetny wynik – mówi Magda Rudnicka, koordynatorka festiwalu. - Kuchnie są bardzo zróżnicowane, więc będzie z czego wybierać i czas też jest odpowiedni, żeby wybrać się tak naprawdę do każdego miejsca. 6 tygodni wystarczy, żeby pójść wszędzie. Jest to też świetna okazja do tego, żeby celebrować spotkania przedświąteczne w restauracjach.

Wielkie myszkowanie, czyli Lubelska Giełda Staroci

Uczestnikom imprezy towarzyszyć może Daniospis, czyli narzędzie dzięki któremu mogą wybrać te konkretne potrawy i miejsca w których są serwowane. Ułatwić ma to także aplikacja, którą można ściągnąć na telefon. Pełną listę lubelskich restauracji, które biorą udział w Restaurant Weeku znajdziecie tutaj.

Zobacz także naszą galerię zdjęć: Tak wygląda Lublin nocą! Zdjęcia z wieczornego spaceru po centrum miasta