Kulinarna podróż bez opuszczania miasta. W Lublinie trwa jesienna edycja Restaurant Week.

2025-10-07 11:01

RestaurantWeek, powraca w jesiennej odsłonie! Tym razem wydarzenie wystartowało pod hasłem „From Foodies for Foodies”. Uczestnicy mogą skorzystać z oferty 400 restauracji z czego 19 w samym Lublinie. Do 19 listopada mają okazję skosztować popisowych trzydaniowych menu, odkrywając nowe smaki i miejsca.

Kulinarna podróż bez opuszczania miasta. W Lublinie trwa jesienna edycja Restaurant Week.

i

Autor: Pixabay.com

Uczestnicy mogą wybierać spośród dziesiątek potraw, czekają zarówno mięsne pozycje jak i pozycje dla wegetarian.

Zachęcamy do wychodzenia i udziału. Kończy się właśnie ten wspaniały sezon letni. Robi się trochę chłodniej, więc cóż można lepszego robić, jak nie spożywać nowe dania, testować wychodzić do restauracji, gdzie zawsze będzie życie, zawsze będzie gwar. To nam pomoże też przetrwać ten trudny czas jesienny. Tradycyjnie oferujemy trzy daniowe menu, czasem klasyczne, czasem eksperymentalne. Bazujemy na tym, żeby to były, popisowe ich dania, czy bestsellery, z karty, coś, czym chcą się szczególnie wyróżnić wśród innych restauracji i pokazać, że są najlepsi - mówi Magda Rudnicka koordynatorka wydarzenia.

Rezerwacje możecie zrobić na tutaj.

Jesteśmy dwa razy w roku, zawsze bardzo fajnie wkrada nam się ten element sezonowości. Na jesień mamy dynie, czy kasztany jadalne, a tych motywów się przewija sporo także w kolorach jesiennych i rozgrzewającym klimacie. Zdążycie państwo odwiedzić wszystkie restauracje z regionu. Taki kulinarny przegląd jesienny, żeby trochę życia wprowadzić w tym takim chłodnym czasie. Sloty festiwalowe są już nawet od godziny 12, więc można wybrać się na lunch i można wybrać się też na późniejszą kolację wieczorem. Każdy slot trwa 90 minut i to taki optymalny czas, żeby te trzy pozycje, przystawkę, danie główne, deser skosztować - dodaje koordynatorka.

Jesienna edycja RestaurantWeek potrwa do 19 listopada.

Zobacz także naszą galerię zdjęć: Rolnicy z pow. zamojskiego oddają pomidory za „co łaska”

Europejski festiwal smaku w Lublinie
Lublin Radio ESKA Google News