Wszystkie Festiwale odbędą się 1 i 2 lutego.
To okazja do spróbowania wielu azjatyckich potraw, w tym na przykład chińskich pierogów na parze, puszystych bułeczek bao, aromatycznych i kolorowych koreańskich bowli czy bardzo aromatycznej kuchni perskiej. Dla miłośników Japonii przygotowaliśmy wykłady i warsztaty dotyczące kultury, stoiska tematyczne z akcesoriami, z mangą, z anime. Japonia słynie też ze swojej kuchni, czego oczywiście nie zabraknie na targach. Prócz klasycznych dań jak ramen, sushi czy mochi będzie można spróbować mniej popularnych dań jak kulek takoyaki czy gofrów w kształcie rybek taiyaki. Dla fanów słodkości będzie czekać osobna strefa kawy i czekolady, gdzie rzemieślnicy z różnych regionów Polski zaprezentują swoje najlepsze wyroby - zachęca Beata Żbikowska, organizatorka.
Szczegóły o przygotowanych atrakcjach i biletach znajdziecie na facebookowych wydarzeniach.
Zobacz także naszą galerię zdjęć: Co słychać na budowie S19 Lubartów-Lublin