Jak wypadły „Kuchenne Rewolucje” w Lublinie? Internauci: „Widać pasję i serce”

2025-09-19 19:52

Magda Gessler ponownie zawitała do Lublina. W trzecim odcinku nowego sezonu „Kuchennych Rewolucji” bohaterem został Dawid – właściciel pizzerii „Pizzalover”. Choć jego lokal zmagał się z chaosem i stratami finansowymi, metamorfoza przyniosła zaskakujące efekty. Internauci są zgodni: było widać szczerość, pasję i serce.

Chaos, szczerość i nowe otwarcie

Pizzeria „Pizzalover” od początku przyciągała pomysłem – włoskie smaki, dodatki „na koszt firmy” i kulinarne eksperymenty miały być sposobem na zdobycie klientów. Niestety, zamiast tego lokal pogrążył się w finansowych problemach. Brak konsekwencji i częste zmiany decyzji właściciela dezorientowały pracowników.

Magda Gessler, oprócz zaproponowania nowej karty dań i wystroju, musiała także uporządkować system pracy. Jak podkreślają producenci, to jedna z tych rewolucji, w których wsparcie emocjonalne dla właściciela miało równie duże znaczenie jak zmiana samej kuchni.

Lniany Lublin

Ostatecznie restauracja zyskała nową nazwę – Dieci Finestre („Dziesięć Okien”), świeży wystrój i menu oparte na klasyce włoskiej kuchni. Finał metamorfozy odbył się na Starym Mieście, gdzie mieszkańcy mogli spróbować przystawek przygotowanych specjalnie na tę okazję.

Emocje i pozytywne reakcje widzów

Emisja odcinka wywołała w sieci lawinę komentarzy. Widzowie docenili nie tylko smakowite potrawy i odmieniony wystrój lokalu, ale też otwartość i energię właściciela.

– Widać pasję i serce do tego, co robią, i to najważniejsze – napisała jedna z internautek.

– Jeden z moich ulubionych odcinków Magdy Gessler, a oglądam wszystkie sezony. Fantastyczna ekipa, a właścicielowi życzę dużo siły do walki o syna i o swoje lepsze jutro – dodał inny komentujący.

– Super odcinek, uśmiech z ust nie schodził. Cała ekipa świetna, a właściciel mega pozytywny – podsumował kolejny widz.

Sam Dawid nie kryje wdzięczności: – Zdecydowałbym się na to 100 razy. Dużo w życiu przeszedłem i miałem wiele rewolucji, ale nigdy nie doświadczyłem takiej, która byłaby przeprowadzona z taką troską, miłością i wsparciem. Plotki mówią, że wszystko jest wyreżyserowane, ale to nieprawda. My po prostu byliśmy sobą, a pani Magda wraz z całą ekipą nas wspierali - powiedział portalowi Eska.

„Kuchenne Rewolucje” od lat przyciągają przed ekrany miliony widzów. Historia lubelskiej pizzerii pokazała jednak, że program to nie tylko kulinaria, lecz także opowieść o ludzkiej determinacji, problemach i nowym początku.

Zobacz także: Festiwal Open City 2025. Zobacz zdjęcia z montażu dzieł

Sedno sprawy
P. WIPLER: Sławomir Mentzen nie przeprosi Jarosława Kaczyńskiego. SEDNO SPRAWY